Till dig som förälder

Att låta ditt barn åka till Adventure Camp på Mallorca är så klart inte självklart och vi förstår att man ställer sig en rad frågor. Här nedan försöker vi besvara de vanligaste frågorna. Du är också så klart välkommen att kontakta oss för ytterligare frågor eller besöka oss på adressen: Wi-Resor AB, Norrtullsgatan 12a, (nära Odenplan) i Stockholm. (Vid besök kan det vara bra att ringa först så att de personer som bäst kan besvara dina frågor är på plats.)

Trygghet
Det är ett stort äventyr att på egen hand ge sig ut i världen utan sina föräldrar, kanske för första gången. Det är en upplevelse som gör att man växer som människa. Både i mötet med andra människor, nya kulturer och genom att prova nya aktiviteter.

En förutsättning för att resan ska bli en positiv upplevelse är att både ungdomar och föräldrar känner sig trygga.  De lokala guider som arbetar med våra olika aktiviteter är certifierade och vana vid att arbeta med ungdomar. Våra lokala ledare har ett högt säkerhetsmedvetande och ser till att samtliga i gruppen får möjlighet att delta utifrån sina förutsättningar. Det är alltid 1 ledare per 6-8 barn, beroende på vilken aktivitet som genomförs.

Våra ledare
Våra ledare finns med från resans start i Sverige. De är vana vid att arbeta med ungdomar och har som mål att alla i gruppen ska känna trygghet, både med varandra och med de ledare som finns med.  I början av resan ägnas särskild tid åt aktiviteter som gör att ungdomarna lär känna varandra och stärks som grupp. Att delta i en grupp där alla uppmuntrar och tar ansvar för varandra är oerhört utvecklande. Ledarna uppmuntrar också deltagarna att vända sig till någon ledare om problem uppstår av något slag.  Våra ledare är naturligtvis tillgängliga dygnet runt och bor tillsammans med ungdomarna på lägergården.

Vad förväntar vi oss av dig och ditt barn under resan?
Adventure Camp har regler och riktlinjer som gäller för våra deltagare. Det handlar både om förhållningsregler kring den fysiska säkerheten, men också om att vara en god kamrat. Läs om regler här..  Ditt barn ansvarar för att följa dessa regler. Det är viktigt att du som förälder eller vårdnadshavare går igenom dessa regler tillsammans med ditt barn.

Allergier och särskilda kostönskemål
Maten tillagas på den lägergård där vi bor. Har du  allergier eller liknande, om du är vegetarian eller har särskilda önskemål på grund av religiösa skäl tar vi givetvis hänsyn till detta.  Kockarna är vana vid att tillaga mat som passar för alla. Det är viktigt att  ange detta vid anmälan.

Reseförsäkring och hemförsäkring
Det är viktigt att kolla upp att ditt barn har ett ordentligt försäkringsskydd under sin resa, vilket en vanlig reseförsäkring ger. En reseförsäkring kanske ingår i din hemförsäkring och beroende på i vilket bolag ni har er hemförsäkring kan en reseförsäkring vara inkluderad i den.
Om man betalar resan (Adventure Camp) med konto/kredit-kort så ingår oftast ett försäkringsskydd. Kolla med din bank om exakt vad som ingår.

Om någon skadar sig…
Det är bra att ha med sig Försäkringskassans EU-kort. Detta visar att du är försäkrad och har rätt till sjukvård. Läs mer om det och beställ kortet här.. 
Sjukvården i Spanien och på Mallorca är av lika bra standard som i Sverige.