Aktiviteter

 

Under veckan på Mallorca får du varje dag prova någon ny aktivitet. Gemensamt för alla aktiviteter är att vi inte tar några risker, utan håller det på en kontrollerad nivå. Om man vid något tillfälle vill avstå från någon aktivitet så är det inga problem.

Rappellering / Firning
Detta är en roligt aktivitet där man firar sig ner med rep från någon klippa. Man har sele och repet är fäst högst upp. Inte så läskigt som det kanske ser ut, men det är en riktig kick när man går baklänges ner för en kant.

Mountain bike
Att cykla är skoj. Att sedan cykla i Mallorcas kuperade och mycket vackra terräng är ännu roligare.
Cyklarna vi använder är vanliga mountain bikes utan fotbroms. Garanterat är vi trötta efter denna dagen och det blir skönt att ta ett dopp i havet när vi kommer tillbaka till hotellet.

Canyoning
Det är en riktig adrenalinkick att åka ner för en bergskreva där det forsar vatten. Här lär vi oss grunderna för detta och har skoj så länge vi orkar. Man har på sig våtdräkt, hjälm och sele. (Denna aktivitet kan komma att ersättas av Coasteering om det inte är tillräckligt med vatten i bergen.)

Trekking
Vi vandrar i det bergiga och spektakulära landskapet. Efter några timmar når vi förhoppningsvis
en topp med härlig utsikt. Kanske vi är lite trötta i benen, men återfår snabbt krafterna när vi ser ut över havet. Vi vandrar för det mesta så man ser över det klarblå havet och alltid på markerade leder. Det är viktigt att ha stabila och kraftiga skor, helst vandringskängor.

Klättring
Du får lära dig grunderna i begsklättring, hur man säkrar sig och vad som är viktigt att
tänka på. Vi börjar med små klippor och för de som vill finns det möjlighet att testa på
någon större klippa också. Det här är bra träning för hela kroppen, från fingerspetsar till tårna.

Ridning
En av dagarna beger vi oss till en närbelägen ranch och ger vi oss iväg på en ridtur runt landskapet. Efter ett par timmar rastar vi och njuter av vår medhavda pick nick. Inget tidigare ridningsvana behövs.

Coasteering
Denna dag förflyttar vi oss utmed den klippiga kusten. Vi hoppar från klippor ner i havet, simmar kanske in i någon grotta och annat skoj man kan göra utmed kusten. Vanligtvis gör vi också någon rappellering här också.

 

Pris och resfakta - klick här…