FAQ

Hur många bor man i varje rum?
I rummer bor mellan 6 och 10 personer. Reser du med en kompis kan du ange i anmälan att ni önskar dela rum. Svenska ledare är aldrig långt borta och bor i närliggande rum.

Får man göra utflykter på egen hand?
Det är inte tillåtet att göra egna utflykter.

 Vad gör man på kvällarna?
Vi äter middag tillsammans, därefter finns möjlighet att bara ta det lugnt. På lägergården där vi bor finns möjlighet att spela spel, titta på tv eller film tillsammans med deltagare från andra länder. På gården finns också en fotbollsplan. Vissa av kvällarna erbjuds gemensamma aktiviteter med de svenska ledarna. Dina ledare finns alltid på plats.

 Är det OK att stanna hemma på lägergården om man inte vill delta i en aktivitet?
Vi vill att du som deltagare följer med på de aktiviteter som ordnas. Om du känner dig osäker och vill avstå från någon av aktiviteterna kan du ändå följa med gruppen och ha kul under dagen. Blir du sjuk ska du givetvis inte följa med. Då pratar du med din ledare så bestämmer ni tillsammans vad som är bäst.

Hur mycket fickpengar behöver jag?
Allt ingår vad gäller mat, transporter och aktivieter, så egentligen behövs inga extra pengar. Men lite fickpengar kan ändå vara bra att ha. Det finns inte någon affär på lägergården, men en enkel automat med godis, chips och liknande. Någon av kvällarna gör vi en gemensam utflykt till byn där det finns butiker. Det finns också en kiosk nere vid stranden där man kan köpa glass och dylikt. Utöver detta behövs inga pengar.

Finns det tillgång till Internet?

Ja, i lobbyn på lägergården.

Vilka förkunskaper måste man ha för att delta i aktiviteterna?

Aktiviteterna som genomförs är anpassade för nybörjare. Du behöver inte några förkunskaper, men det är bra om du trivs med fysiska aktiviteter och är beredd att utmana dig själv lite.